Buitenplaats
Kasteel Wijlre
Estate
Heden Toekomst
Tim Eitel: Resident
08.03.2018 — 10.06.2018
Hedge House

Buitenplaats Kasteel Wijlre presenteert vanaf 8 maart 2018 tot en met 10 juni de eerste solotentoonstelling in Nederland van beeldend kunstenaar Tim Eitel (1971, Leonberg). Tim Eitel heeft in de afgelopen vijftien jaar een nieuwe impuls gegeven aan de schilderkunst in de hedendaagse kunstwereld.

Het werk van Tim Eitel balanceert tussen conceptuele en figuratieve schilderkunst en toont veelal een discrete vastlegging van onopvallende handelingen, situaties of objecten uit het dagelijks leven. Figuren die verloren lijken in een mistig landschap of museale ruimte. Vrienden die gebogen in stilte samenzitten bij het water. Een stapel verloren vuilniszakken. Veelal weet je als kijker niet of het tafereel voor jouw ogen bedoeld is.


je marche, j’ouvre une porte, je ferme une porte
08.03.2018 — 10.06.2018
Koetshuis

"Wat is het brein, anders dan een immense en natuurlijke palimpsest? Mijn brein is een palimpsest en die van u ook, lezer. Ontelbare lagen van ideeën, beelden en gevoelens zijn beurtelings op uw brein gevallen, zo zacht als licht".

Vanuit dit denkbeeld van Charles Baudelaire is een tentoonstelling samengesteld in het Koetshuis van buitenplaats Kasteel Wijlre. In de aaneengeschakelde ruimten zijn werken opgesteld van een tiental internationale kunstenaars. Kenmerkend is het complexe karakter, de ingetogen stijl en de manier waarop ieder van hen de eigen discipline overstijgt en verhalen bij zich draagt.

Met: Eylem Aladogan, Katinka Bock, Daniel Gustav Cramer, Aurélien Froment, Navid Nuur, Takashi Kawashima, Roman Ondák, Dominique Petitgand, Francisco Tropa, Clemens von Wedemeyer


Verleden