Buitenplaats
Kasteel Wijlre
Estate
Terug naar veiling

Via de knop 'Bied mee' stuur je een email waarin je je bod, het kunstwerk en je naam vermeldt. Biedingen zijn bindend. De veiling sluit op 26 september om 18.00 uur. De hoogste bieder krijgt een email. Na betaling worden de kunstwerken in overleg door de koper opgehaald in Amsterdam of Wijlre.


Huidig bod € 1000
Bied mee

Koen van den Broek
Casting Balance, 2020 (editie van 50)
Screen print 70 x 50cm

De zeefdruk Casting Balance is gebaseerd op het gelijknamige schilderij Casting Balance dat de Belgische schilder Koen van den Broek in 2019 maakte. Vanwege zijn allereerste (overzichts-)tentoonstelling The Beginning bij Galerie Ron Mandos in 2020 produceerde hij deze speciale zeefdruk, die symbolisch staat voor hoop en een nieuw begin. En dat is nu precies de situatie waar wij zelf ons bevinden na de overstromingen. We zijn hoopvol en maken ook door middel van deze veiling een nieuwe start.
Casting Balance is een nieuw soort werk voor Van den Broek. Dit twijgje met herfstblad vond de kunstenaar dicht in de buurt van zijn huis. Normaliter probeert Van den Broek afstand te nemen van het grijze Belgische landschap. Voor Casting Balance neemt hij dit landschap juist in zich op. Casting Balance gaat over een eenzame periode, gesymboliseerd door de fragiliteit van het twijgje, maar ook over het vinden van een nieuw balans: ‘Op den duur begon ik in die periode tegen mezelf te spreken en tegen die twijgjes. Deze ‘casting’ is net als een acteur die een rol aangewezen krijgt in een film. De twijgjes mochten auditeren en kregen een rol binnen mijn werk.’ – Koen van den Broek.

Dit werk is gedoneerd door Galerie Ron Mandos, Amsterdam.

Benefietveiling buitenplaats Kasteel Wijlre na watersnoodramp
20 september t/m 26 september 2021

Na de watersnoodramp in Limburg organiseert buitenplaats Kasteel Wijlre een online benefietveiling waarvan de opbrengst geheel naar de buitenplaats gaat. Er kan van 20 september tot en met 26 september geboden worden op 21 kunstwerken van grootmeesters tot aanstormend jong talent. Bied mee en bemachtig een van deze topwerken. Met jouw kunstaankoop help je de buitenplaats weer de ontmoetingsplek te worden waar kunst, natuur, architectuur en erfgoed met elkaar verbonden zijn.

Deelnemende kunstenaars: P. Struycken, Gé-karel van der Sterren, Ger van Elk, André de Jong, Stephen Wilks, Toon Verhoef, Milah van Zuilen, Joris Vanpoucke, Petrovsky & Ramone, Wieteke Heldens, Oscar Lourens, Ien Lucas, Koen van den Broek, Phoebe Pryor, Klaas Kloosterboer, Twan Janssen, Andrea Radai, Johan Tahon, David Bade, Pieter W. Postma, Chaim van Luit.

Wat waren we blij dat we na de verplichte corona lockdown weer open konden. En wat zonk ons de moed in de schoenen toen we 3 weken later werden getroffen door de watersnood. Toen de Geul buiten zijn oevers trad, stroomde het park en het kunstpaviljoen Hedge House binnen enkele uren vol water. De schade aan het kunstpaviljoen is enorm en de tentoonstelling ‘Spirit of Kindergarten’ keert in verband met langdurige renovatie niet meer terug naar het Hedge House. Ook het kasteelpark heeft grote schade geleden. Hierdoor kan het Hedge House opnieuw langdurig geen bezoekers ontvangen en lopen we een jaar de broodnodige publieksinkomsten mis.

Met dank aan alle kunstenaars en de galerieën Gerhard Hofland, Fons Welters, Borzo, Torch Gallery, The Merchant House, Galerie Ron Mandos, Andriesse-Eyck, De Expeditie, Ellen de Bruijne Projects, galerie Onrust en Tegenboschvanvreden.

De online benefietveiling vindt plaats van 20 t/m 26 september 2021 op www.kasteelwijlre.nl

Stichting buitenplaats Kasteel Wijlre is verantwoordelijk voor de exploitatie, de culturele programmering van tentoonstellingen, educatieve projecten en het tuinonderhoud van het Gesamtkunstwerk. Het is onze visie mensen, kunst, natuur, architectuur en erfgoed met elkaar te verbinden.