Buitenplaats
Kasteel Wijlre
Estate
Terug naar veiling

Via de knop 'Bied mee' stuur je een email waarin je je bod, het kunstwerk en je naam vermeldt. Biedingen zijn bindend. De veiling sluit op 26 september om 18.00 uur. De hoogste bieder krijgt een email. Na betaling worden de kunstwerken in overleg door de koper opgehaald in Amsterdam of Wijlre.


Huidig bod € 5010
Bied mee

Toon Verhoef
Zonder titel, 2021
Olieverf en acryl op linnen, 60x80cm

Elke keer als we naar een werk van Toon Verhoef kijken, vragen we ons af waar we eigenlijk naar kijken; wat is het? Je hebt het gevoel dat het klopt, maar eigenlijk doet het dat helemaal niet. Zijn werk roept zoveel vragen op, je wordt er echt ‘ingezogen’ en blijft ernaar kijken. Toen we met het team over zijn werk spraken viel het ons op dat we vaak het woord ‘meditatief’ gebruikten, en dat is precies het gevoel dat het werk bij ons oproept. Het schilderij haalt dingen bij ons naar boven die lang verborgen zijn bleven.

Aan elk schilderij gaan studies op papier vooraf, foto’s hiervan plaatst hij regelmatig op Instagram. Het zijn collages waar ook verpakkingsmateriaal en opgedroogde resten verf in voor komen. Uit deze beeldreeksen destilleert Verhoef wat bruikbaar is voor een schilderij. De schilderijen van Verhoef zou je abstract kunnen noemen. Toch heeft Verhoefs werk in zekere zin te maken met de waarneming van die werkelijkheid, omdat het de herkomst is van de beelden; een krantenfoto, een verpakking of een foto die hij gebruikt. Hoewel Verhoef deze beelden transformeert en ze niet meer herkenbaar zijn, blijft er toch iets van rondspoken in het beeld en daardoor ook in ons hoofd.

Dit werk is gedoneerd door de kunstenaar i.s.m galerie Onrust, Amsterdam.

Benefietveiling buitenplaats Kasteel Wijlre na watersnoodramp
20 september t/m 26 september 2021

Na de watersnoodramp in Limburg organiseert buitenplaats Kasteel Wijlre een online benefietveiling waarvan de opbrengst geheel naar de buitenplaats gaat. Er kan van 20 september tot en met 26 september geboden worden op 21 kunstwerken van grootmeesters tot aanstormend jong talent. Bied mee en bemachtig een van deze topwerken. Met jouw kunstaankoop help je de buitenplaats weer de ontmoetingsplek te worden waar kunst, natuur, architectuur en erfgoed met elkaar verbonden zijn.

Deelnemende kunstenaars: P. Struycken, Gé-karel van der Sterren, Ger van Elk, André de Jong, Stephen Wilks, Toon Verhoef, Milah van Zuilen, Joris Vanpoucke, Petrovsky & Ramone, Wieteke Heldens, Oscar Lourens, Ien Lucas, Koen van den Broek, Phoebe Pryor, Klaas Kloosterboer, Twan Janssen, Andrea Radai, Johan Tahon, David Bade, Pieter W. Postma, Chaim van Luit.

Wat waren we blij dat we na de verplichte corona lockdown weer open konden. En wat zonk ons de moed in de schoenen toen we 3 weken later werden getroffen door de watersnood. Toen de Geul buiten zijn oevers trad, stroomde het park en het kunstpaviljoen Hedge House binnen enkele uren vol water. De schade aan het kunstpaviljoen is enorm en de tentoonstelling ‘Spirit of Kindergarten’ keert in verband met langdurige renovatie niet meer terug naar het Hedge House. Ook het kasteelpark heeft grote schade geleden. Hierdoor kan het Hedge House opnieuw langdurig geen bezoekers ontvangen en lopen we een jaar de broodnodige publieksinkomsten mis.

Met dank aan alle kunstenaars en de galerieën Gerhard Hofland, Fons Welters, Borzo, Torch Gallery, The Merchant House, Galerie Ron Mandos, Andriesse-Eyck, De Expeditie, Ellen de Bruijne Projects, galerie Onrust en Tegenboschvanvreden.

De online benefietveiling vindt plaats van 20 t/m 26 september 2021 op www.kasteelwijlre.nl

Stichting buitenplaats Kasteel Wijlre is verantwoordelijk voor de exploitatie, de culturele programmering van tentoonstellingen, educatieve projecten en het tuinonderhoud van het Gesamtkunstwerk. Het is onze visie mensen, kunst, natuur, architectuur en erfgoed met elkaar te verbinden.