Buitenplaats
Kasteel Wijlre
Estate
Heden
Tim Eitel: Resident 08.03.2018 — 10.06.2018
Hedge House

Het werk van Tim Eitel balanceert tussen conceptuele en figuratieve schilderkunst en toont veelal een discrete vastlegging van onopvallende handelingen, situaties of objecten uit het dagelijks leven.

De tentoonstelling in het Hedge House lijkt te zijn voortgekomen uit een langdurig verblijf van Tim Eitel op de buitenplaats. Het landschap, de tuin, de bezoekers, de bewoners en het kunstpaviljoen vallen samen met de vaak verstilde taferelen in zijn werk. Wanneer je echter langer kijkt zie je dat hij ons meeneemt naar een andere plek, een andere tijd en samen met u als kijker een nieuwe werkelijkheid schept.

 

Het project is onderdeel van het meerjarenprogramma Binnen/Buiten van buitenplaats Kasteel Wijlre en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.je marche, j’ouvre une porte, je ferme une porte
08.03.2018 — 10.06.2018
Koetshuis

"Wat is het brein, anders dan een immense en natuurlijke palimpsest? Mijn brein is een palimpsest en die van u ook, lezer. Ontelbare lagen van ideeën, beelden en gevoelens zijn beurtelings op uw brein gevallen, zo zacht als licht".

Vanuit dit denkbeeld van Charles Baudelaire is een tentoonstelling samengesteld in het Koetshuis van buitenplaats Kasteel Wijlre. In de aaneengeschakelde ruimten zijn werken opgesteld van een tiental internationale kunstenaars. Kenmerkend is het complexe karakter, de ingetogen stijl en de manier waarop ieder van hen de eigen discipline overstijgt en verhalen bij zich draagt.

Met: Eylem Aladogan, Katinka Bock, Daniel Gustav Cramer, Aurélien Froment, Navid Nuur, Takashi Kawashima, Roman Ondák, Dominique Petitgand, Francisco Tropa, Clemens von Wedemeyer


Toekomst Verleden