Buitenplaats
Kasteel Wijlre
Estate
Terug naar veiling

Huidig bod € 4500

P. Struycken
CONW28 TGCOL1, juni ‘90
zeefdruk op papier, gepolyfineerd
100 x 100 cm

P. Struycken (Den Haag, 1939) is een pionier van de digitale kunst. Sinds 1968 gebruikt hij de computer in het ontwerpproces van zijn werk. Struycken onderzoekt kleur al vanaf zijn vroege kunstenaarschap. Gefascineerd door de complexiteit van kleur in de voor iedereen zichtbare alledaagse wereld bekijkt hij haar zonder vooropgezette waarde en wijdt hij zich in zijn kunstwerken aan het bestuderen van haar grenzeloze afwisseling en samenhang.

Het werk dat P. Struycken voor de benefietveiling heeft ingebracht is uitgevoerd en uitgegeven op initiatief van Steendrukkerij Amsterdam. Vellen papier zijn monochroom in zeefdruk bedrukt volgens een door Struycken zorgvuldig samengesteld kleurenpalet. Uit de vellen werden vervolgens vierkantjes van ca. 5 x 5 cm gesneden. Ze werden op een stramien van 20 x 20 cm met enige tussenruimte gemonteerd op een ondergrond van kunststof en tenslotte werd het geheel gelamineerd. De oplage bestond uit 26 exemplaren unica: elk blad heeft zijn eigen configuratie.

Struycken toonde in 2019 een 3D-schildering als transformatie van het kunstpaviljoen Hedge House en een overzichtstentoonstelling van zijn werk in het Koetshuis van buitenplaats Kasteel Wijlre.

Dit werk is gedoneerd door andriesse-eyck galerie en de kunstenaar