Buitenplaats
Kasteel Wijlre
Estate
Heden
Dag van het Kasteel
05.06.2017 — 11:00
Kasteel, Hedge House, Koetshuis, Tuin, Salon

Dit jaar neemt buitenplaats Kasteel Wijlre voor de eerste keer deel aan de erfgoedmanifestatie Dag van het Kasteel. Deze dag vindt plaats op maandag 5 juni; tweede Pinksterdag. Het thema van de manifestatie is ‘Rondom kasteel en buitenplaats’. Tijdens de Dag van het Kasteel is gratis de Geurroute: Weerspiegeling te volgen door de tuin van het kasteel. Beeldend kunstenaar Sanne Vaassen en geurarchitect Tanja Schell hebben zich bij het samenstellen van deze route laten inspireren door de geuren van de tuin van de buitenplaats en door de bewoners van het kasteel: meneer en mevrouw Eijck.


Cut, Split & Eat – Gordon Matta-Clark (1943-1978)
12.03.2017 — 02.07.2017
Hedge House, Koetshuis

Buitenplaats Kasteel Wijlre presenteert een uniek project over één van de grootste avant-garde legendes uit de ‘jaren 70 van de vorige eeuw: Gordon Matta-Clark.

Het project toont in het hedendaagse kunstpaviljoen Hedge House een bijzondere selectie van veelal niet eerder getoonde collages, persoonlijke objecten, foto’s, tekeningen en videowerken. Tegelijkertijd vindt in het historische Koetshuis een reconstructie plaats van zijn culinaire project FOOD (SoHo, New York (1971-1974)), inclusief maandelijkse diners en lezingen.


Finissage met Marja Bloem en Flor Bex
30.06.2017 — 17:30
Koetshuis

Ter gelegenheid van de afsluiting van Cut, Split & Eat organiseren wij op 30 juni om 17:30u een feestelijke finissage. Tijdens deze finissage spreken wij met Marja Bloem (voormalig conservator Stedelijk Museum Amsterdam) over de relatie tussen kunst en eten in het werk van Gordon Matta-Clark en zijn tijdgenoten, en zal Flor Bex in een vraaggesprek ingaan op de samenwerking met Gordon Matta-Clark voor het project Office Baroque. Tijdens de finissage zullen in de geest van het culinair artistieke project FOOD, dat Carol Goodden samen met Gordon Matta-Clark tussen 1971 en 1973 leidde in New York, verschillende kleine gerechtjes en drankjes worden geserveerd.


Kamer Eijck
01.03.2016 — 02.07.2017
Koetshuis

Een bijzondere permanente toevoeging aan de presentatieruimtes van buitenplaats Kasteel Wijlre is de Kamer Eijck in de salon van het Koetshuis.


Toekomst Verleden