Buitenplaats
Kasteel Wijlre
Estate
Heden
Cut, Split & Eat – Gordon Matta-Clark (1943-1978)
12.03.2017 — 02.07.2017
Hedge House, Koetshuis

Buitenplaats Kasteel Wijlre presenteert dit voorjaar een uniek project over één van de grootste avant-garde legendes uit de ‘jaren 70 van de vorige eeuw: Gordon Matta-Clark.

Het project toont in het hedendaagse kunstpaviljoen Hedge House een bijzondere selectie van veelal niet eerder getoonde collages, persoonlijke objecten, foto’s, tekeningen en videowerken. Tegelijkertijd vindt in het historische Koetshuis een reconstructie plaats van zijn culinaire project FOOD (SoHo, New York (1971-1974)), inclusief maandelijkse diners en lezingen.


Dinerlezing Gordon Matta-Clark met Flor Bex
21.04.2017 — 17:30
Koetshuis

In het Koetshuis vindt gelijktijdig met de tentoonstelling in het Hedge House een reconstructie plaats van het culinaire project FOOD. Gedurende het project Cut, Split & Eat vormt dit tijdelijke restaurant annex ontmoetingsplaats het decor voor maandelijkse diners, publieke lezingen en gesprekken met verzamelaars en oud-collega’s van Gordon Matta-Clark.

Op 21 april is Flor Bex (oud-directeur Internationaal Cultureel Centrum (ICC) en opdrachtgever Office Baroque, Antwerpen) te gast.


Kamer Eijck
01.03.2016 — 02.07.2017
Koetshuis

Een bijzondere permanente toevoeging aan de presentatieruimtes van buitenplaats Kasteel Wijlre is de Kamer Eijck in de salon van het Koetshuis.


Toekomst Verleden