Buitenplaats
Kasteel Wijlre
Estate
Heden
10 leaves – Milah van Zuilen
13.04.2022 — 19.06.2022
Koetshuis, Tuin

Tuinroute en tentoonstelling

In de tuinroute ‘10 leaves’ geeft Milah van Zuilen (1998) de bezoeker een nieuw perspectief op de Kasteeltuin en haar historische bomen. Naast deze route presenteert zij de resultaten van haar artistieke onderzoek en veldwerk op de buitenplaats in een tentoonstelling in het Koetshuis. Hier laat zij ook werk zien dat zij tijdens de pandemie in haar atelier in de bossen van Tsjechië heeft gemaakt.

Milah van Zuilen studeerde aan de Willem de Kooning Academie en de Universiteit van Wageningen. In 2021 won zij de Ron Mandos Young Blood Award. Zij combineert ecologisch veldwerk met haar kunstenaarschap en is geïntrigeerd door de tegenstelling tussen de complexiteit van de natuur en de drang van de mens naar ordening en classificering. ‘10 leaves’ is haar eerste tentoonstelling in Nederland.


Renovatie Hedge House
08.11.2021 — 10.09.2022
Hedge House

Het kunstpaviljoen Hedge House is gesloten i.v.m. de renovatiewerkzaamheden als gevolg van de watersnoodramp afgelopen zomer.

Het Koetshuis en de Tuin zijn geopend en tegen een gereduceerde entreeprijs (€5 i.p.v. €9) te bezoeken. Let wel: de tijdelijke welkomstbalie en de ingang zijn bereikbaar via Kasteel Wijlreweg 1, niet via Kerkpad.


Toekomst Verleden