buitenplaats
Kasteel
Wijlre
Tentoonstellingen
Elspeth Diederix – Angelica fields
13.03.2024 — 25.08.2024
Hedge House

Elspeth Diederix presenteert in het Hedge House Angelica fields - een nieuwe, monumentale installatie gebaseerd op fotografisch onderzoek naar de flora op en rond buitenplaats Kasteel Wijlre.


Lou-Lou van Staaveren – Tuun 13.03.2024 — 25.08.2024
Koetshuis

In het recente werk van Lou-Lou van Staaveren (NL, 1990), die net als Elspeth Diederix hoofdzakelijk actief is als fotograaf en een voorliefde heeft voor tuinen en tuinieren, zoekt de kunstenaar naar paralellen tussen fotografie en tuinieren als manier om de wereld mee te regisseren. Haar recente werk zoomt in op de cultivering van tuinontwerp in de zogenaamde ‘vormsnoei’, een tijdens de barok populair geworden sculpturale benadering van plantensnoei die ook op de buitenplaats voorkomt en verbonden is met historische opvattingen over de relatie mens-natuur. Onderdeel van de tentoonstelling Tuun van Van Staaveren is een presentatie van Pleasant Place, een internationaal gelauwerd tijdschrift over kunst en tuinieren, dat gemaakt wordt door Van Staaveren, Guus Kaandorp en Floor Kortman.

Met dank aan: CultuurfondsGert Robijns – Re___gio Lijn 18
13.03.2024 — 25.08.2024
Koetshuis

Tentoonstelling met recent werk van Gert Robijns (BE, 1972) rond zijn Reset Mobile-project: een verplaatsbare installatie waarmee de kunstenaar het landschap van verschillende regio's in kaart brengt.


Activiteiten en evenementen
Archief