buitenplaats
Kasteel
Wijlre
Tentoonstellingen
Elspeth Diederix – Angelica fields
13.03.2024 — 25.08.2024
Hedge House

Elspeth Diederix presenteert in het Hedge House Angelica fields - een nieuwe, monumentale installatie gebaseerd op fotografisch onderzoek naar de flora op en rond buitenplaats Kasteel Wijlre.


Lou-Lou van Staaveren – Tuun
13.03.2024 — 25.08.2024
Koetshuis

Presentatie van recent werk van Lou-Lou van Staaveren (NL, 1990), fotograaf en oprichter/redacteur van kunst-en-tuinierentijdschrift Pleasant Place.


Gert Robijns – Re___gio Lijn 18 13.03.2024 — 25.08.2024
Koetshuis

Vragen over de relatie tussen de mens en de natuur, en de impact van ons handelen op de biodiversiteit en het landschap, staan centraal in het Re___gio-project van de Belgische kunstenaar Gert Robijns (Sint-Truiden, 1972). Zijn landschapsonderzoek Re___gio richt zich op het veranderende landschap van de Euregio Maas-Rijn, waar Wijlre middenin ligt. Met zijn nomadische installatie Reset Mobile, een van parachutestof gemaakte landmarkering die kan worden geïnstalleerd als tent, bezocht Robijns in de zomer en herfst van 2023 locaties in de regio waar de impact van menselijk ingrijpen in het landschap voor spanning zorgt. Bij mijn- en steengroeves, intensieve landbouwlocaties maar ook natuurontwikkelprojecten als de Maasvallei fungeerde de Reset Mobile als ontmoetings- en uitwisselingsplek voor publiek en landschap-experts. In de tentoonstelling in het Koetshuis combineert Robijns registrerende elementen, zoals een film over de reis van Reset Mobile waarin betrokkenen aan het woord komen, met meer subjectieve uitwerkingen in onder andere tekeningen.

Met dank aan: CultuurfondsActiviteiten en evenementen
Archief