Buitenplaats
Kasteel Wijlre
Estate
Buitenplaats getroffen door watersnood De buitenplaats Historie Tuin Educatie Collectie Vrienden Partners Organisatie Nieuws

18.07.2021:

Nu de zon weer volop schijnt, is het bijna niet meer voor te stellen dat buitenplaats Kasteel Wijlre in de afgelopen week werd overvallen door de watersnood. Dinsdagavond leek de situatie nog onder controle, maar toen woensdag de Geul buiten zijn oevers trad stroomde het park en het kunstpaviljoen Hedge House binnen enkele uren vol met water. De schade is dan ook groot.

Samen met de brandweer, Polygon, VANWAARDE, Stichting Salvage en vele anderen die spontaan kwamen helpen, is de kunst uit de internationale groepstentoonstelling ‘Spirit of Kindergarten’ en de solopresentatie van Oscar Lourens ‘GREY MATTERS’ veiliggesteld. Een aantal kunstwerken heeft desondanks waterschade opgelopen of is door de luchtvochtigheid aangetast. Deze werken worden nu onder begeleiding van conservatie expert Helicon gedroogd en waar nodig gerestaureerd.

De tuin en de sculpturen in het park hebben eveneens geleden onder de grote hoeveelheid water. De komende tijd gaan we samen met onze vrijwilligers en iedereen die ons wil helpen de plek schoonmaken. De enorme schade aan het Hedge House en de andere gebouwen wordt door de eigenaar van het landgoed het Elisabeth Strouven Fonds hersteld.

De komende maanden zal de buitenplaats gesloten zijn en werken wij samen met onze partners en vrijwilligers aan het weer toegankelijk maken van de buitenplaats voor publiek.

We danken iedereen voor de hartverwarmende steunbetuigingen en hopen jullie snel weer te mogen ontvangen.

Als jullie een bijdrage willen leveren aan de wederopbouw van buitenplaats Kasteel Wijlre dan kunnen jullie via deze link een donatie doen. Onze dank is heel groot!

 

14.07.2021:

Buitenplaats Kasteel Wijlre is zwaar getroffen door het noodweer en moet hierdoor voorlopig gesloten blijven. De kunstwerken uit de huidige tentoonstellingen ‘Spirit of Kindergarten’ in het Hedge House en ‘GREY MATTERS’ in het Koetshuis zijn in veiligheid gebracht. Samen met onze partners en vrijwilligers doen we er alles aan om u zo snel mogelijk weer te kunnen ontvangen.

Pers Nieuwsbrief Contact