buitenplaats
Kasteel
Wijlre
Openingstijden en tickets Eten & drinken Picknickmand bestellen Rondleidingen Ontvangsten & vergaderen Educatie

Buitenplaats Kasteel Wijlre organiseert een veelzijdig programma van educatieve projecten en richt zich zowel op het primair onderwijs als het voortgezet onderwijs (VMBO, Mavo, Havo en VWO). In het educatieve aanbod zijn de unieke kenmerken van de buitenplaats verweven: kunst, natuur, architectuur en cultureel erfgoed.

Verbonden aan de tentoonstellingen en projecten ontwikkelt buitenplaats Kasteel Wijlre workshops die aansluiten bij het getoonde werk van de deelnemende kunstenaar(s). De workshop bestaat uit een receptief deel waarin leerlingen onder begeleiding de tentoonstelling bekijken, en een reflectief deel met een opdracht. Door deze methode maakt de leerling zich de thematiek van de tentoonstelling  eigen.

Bij de tentoonstelling Spark Birds & the Loneliness of Species zijn er voor kinderen een kinderroute en vogel-kijk-tas verkrijgbaar aan de ontvangstbalie.

Buitenplaats Kasteel Wijlre werkt onder meer samen met partners als het CNME en Butterfly House of Stefan Cools.

Voor meer informatie over het educatie-aanbod op de buitenplaats kunt u contact opnemen met Manon Berns: m.berns@kasteelwijlre.nl

Tuinroutes Kinderen Routebeschrijving Contact