buitenplaats
Kasteel
Wijlre
Openingstijden en tickets

Openingstijden t/m 3 december 2023:
Woensdag t/m zondag tussen 11.00-17.00

In verband met de jaarlijkse wintersluiting zal buitenplaats Kasteel Wijlre gesloten zijn van 4 december 2023 tot en met 5 maart 2024.

Geopend op:
Goede Vrijdag, Paaszondag, Paasmaandag, Moederdag, Hemelvaart, Eerste Pinksterdag, Tweede Pinksterdag en Vaderdag.

Entreeprijzen:
Volwassene €12
Museumkaart gratis
Student € 6
Kind t/m 16 jaar gratis

Bestel hier uw online tickets en/of picknickmand.

De hoofdingang ligt aan het Kerkpad / In de Beemden 1, Wijlre. Voor een routebeschrijving klik hier.

A modern art sculpture at the Kasteel Wijlre estate. The Carel Visser sculpture stands on the lawn that surrounds the mansion

Buitenplaats Kasteel Wijlre organiseert tentoonstellingen, projecten en educatieve activiteiten in het Hedge House, het Koetshuis en de tuin. Het kasteel zelf is niet toegankelijk voor publiek.

Er zijn geen losse tuintickets te koop. Bij een bezoek aan buitenplaats Kasteel Wijlre geldt één toegangsprijs. Deze is voor het geheel van de tuin, de kunst in de tuin, de architectuur en de tentoonstellingen, die volledig in samenhang zijn met elkaar. Volgens de visie van de oprichters van de buitenplaats kunnen deze elementen niet los van elkaar gezien kunnen worden.

In de tuin zijn honden, mits aangelijnd, toegelaten.

Rembrandtpas en BankGiro Loterij VIP-kaart worden helaas niet geaccepteerd. Museumkaarthouders die in het bezit zijn van een geldige Museumkaart maar deze niet ter plekke kunnen tonen, kunnen alleen toegang verkrijgen door aankoop van een entreekaart. Kopieën of (digitale) afbeeldingen van de Museumkaart worden niet geaccepteerd.

ICOM kaart: hoewel we geen deel uitmaken van ICOM, hebben ICOM-kaarthouders desondanks uit courtesy-overwegingen gratis toegang tot de buitenplaats. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

Inwoners van de gemeente Gulpen-Wittem genieten iedere eerste zondag van de maand gedurende het openingsseizoen gratis toegang.

TOEGANKELIJKHEID

De buitenplaats wil dat iedereen zich welkom voelt. Helaas zijn de historische en hedendaagse gebouwen niet altijd even toegankelijk voor bezoekers met een beperking.

Met een rolstoel of een rollator kunt u alleen de tuin bezichtigen en de begane grond van het Koetshuis.

De expositieruimte van het Hedge House is alleen met een trap toegankelijk, net als de eerste etage van het Koetshuis.

 

Algemene Voorwaarden

Eten & drinken Picknickmand bestellen Rondleidingen Ontvangsten & vergaderen Educatie Tuinroutes Kinderen Routebeschrijving Contact