buitenplaats
Kasteel
Wijlre
Openingstijden en tickets Eten & drinken Picknickmand bestellen Rondleidingen Ontvangsten & vergaderen Educatie Tuinroutes Kinderen

Kinderroute

In de tentoonstelling Spark Birds & the Loneliness of Species zie je kunstwerken waarin vogels een belangrijke rol spelen. Kunstenaars laten zich graag inspireren door deze dieren. Ze zijn (eigen)wijs, mooi, vrij en mysterieus. De kinderroute bij de tentoonstelling daagt kinderen uit te kijken, luisteren, fantaseren en vertellen over de kunstwerken in de tentoonstelling. Kun jij headbangen als een duif? En als je zo vrij was als een vogel, waar vloog je dan heen?

De kinderroute is gratis verkrijgbaar aan de ontvangstbalie

Vogel-kijk-tas

Naast de vogels in de tentoonstelling Spark Birds & the Loneliness of Species biedt de buitenplaats onderdak aan heel veel echte vogels. Met de vogel-kijk-tas kunnen kinderen en volwassenen in de Tuin naar vogels op zoek gaan. De tas is gevuld met een verrekijker, vogel-zoek-kaart en registratiekaart. Bezoekers helpen zo, als citizen scientists, mee data te verzamelen over de rijkdom aan vogels op de buitenplaats. Vogel-kijk-tassen zijn gratis te leen aan de ontvangstbalie.

Ook voor basisscholen is er een programma.

Voor meer informatie over het educatie-aanbod op de buitenplaats kunt u contact opnemen met Manon Berns, m.berns@kasteelwijlre.nl.

A boy and a girl look at Ad Dekkers' Broken Circle. This modern bronze sculpture stands on the lawn surrounding the Castle
Routebeschrijving Contact