Buitenplaats
Kasteel Wijlre
Estate
Bezoekinformatie Tickets Routebeschrijving Rondleidingen Eten & drinken Ontvangsten & vergaderen Routes

Buitenplaats Kasteel Wijlre biedt verschillende routes aan door de tuin. Ieder jaar nodigt buitenplaats Kasteel Wijlre een beeldend kunstenaar, botanist, historicus, architect of filosoof uit voor de ontwikkeling van een nieuwe route. Iedere route vertelt een eigen verhaal over de plek. De bezoeker kan de buitenplaats ontdekken aan de hand van de Vlinderroute, de Geurroute en de Greyometer.

De Vlinderroute is samengesteld door botanist en kunstenaar Stefan Cools. De route leidt u langs alle plekken waar de inheemse vlindersoorten van buitenplaats Kasteel Wijlre leven als rups, pop en vlinder. De Vlinderroute sluit goed aan op de belevingswereld van kinderen.

De Geurroute is ontwikkeld door beeldend kunstenaar Sanne Vaassen in samenwerking met geurarchitect Tanja Schell. Zij hebben zich voor de route laten inspireren door de geuren van de tuin en door het echtpaar Eijck; de bewoners en grondleggers van buitenplaats Kasteel Wijlre.

De Greyometer is ontwikkeld door beeldend kunstenaar Oscar Lourens. Aan de hand van een cirkel met grijswaarden meet de wandelaar de verschillende grijstinten in de tuin en de verschillende gebouwen en kunstwerken op de buitenplaats.

Contact