Buitenplaats
Kasteel Wijlre
Estate
Bezoekinformatie Buitenplaats getroffen door watersnoodramp Doneer Tickets Eten & drinken Routebeschrijving Tuinroutes

Buitenplaats Kasteel Wijlre biedt verschillende routes aan door de tuin. Ieder jaar nodigt buitenplaats Kasteel Wijlre een beeldend kunstenaar, botanist, historicus, architect of filosoof uit voor de ontwikkeling van een nieuwe route. Iedere route vertelt een eigen verhaal over de plek. De bezoeker kan de buitenplaats ontdekken aan de hand van de Vlinderroute, de Geurroute en de Greyometer. Eind 2019 is ook de ontdek-kunst-route voor kinderen vanaf 6 jaar toegevoegd.

Vlinderroute
De Vlinderroute is samengesteld door botanist en kunstenaar Stefan Cools. De route leidt u langs alle plekken waar de inheemse vlindersoorten van buitenplaats Kasteel Wijlre leven als rups, pop en vlinder. De Vlinderroute sluit goed aan op de belevingswereld van kinderen.

Geurroute
De Geurroute is ontwikkeld door beeldend kunstenaar Sanne Vaassen in samenwerking met geurarchitect Tanja Schell. Zij hebben zich voor de route laten inspireren door de geuren van de tuin en door het echtpaar Eijck; de bewoners en grondleggers van buitenplaats Kasteel Wijlre.

Greyometer
De Greyometer is ontwikkeld door beeldend kunstenaar Oscar Lourens. Aan de hand van een cirkel met grijswaarden meet de wandelaar de verschillende grijstinten in de tuin en de verschillende gebouwen en kunstwerken op de buitenplaats.

Ontdek-kunst-route voor kinderen
De ontdek-kunst-route is ontwikkeld voor kinderen vanaf 6 jaar door kunsthistorica en museumdocent Elsje Drewes. Deze route neemt je mee langs de permanente kunstwerken in de tuin en laat je door middel van vragen en opdrachten anders kijken naar het samenspel van kunst, natuur en architectuur. Kijk ook eens op Museumkids.nl.

Kinderen Rondleidingen Ontvangsten & vergaderen Contact