Ter gelegenheid van de afsluiting van Cut, Split & Eat organiseerden wij een feestelijke finissage. Tijdens deze finissage spraken wij met Marja Bloem (voormalig conservator Stedelijk Museum Amsterdam) over de relatie tussen kunst en eten in het werk van Gordon Matta-Clark en zijn tijdgenoten, en ging Flor Bex in een vraaggesprek in op de samenwerking met Gordon Matta-Clark voor het project Office Baroque. Tijdens de finissage werden in de geest van het culinair artistieke project FOOD, dat Carol Goodden samen met Gordon Matta-Clark tussen 1971 en 1973 leidde in New York, verschillende kleine gerechtjes en drankjes geserveerd.
FOOD
Tussen 1971 en 1974 leidden Gordon Matta-Clark samen met Carol Goodden en Tina Girouard FOOD. Dit restaurant ontwikkelde zich al snel tot een creatieve ontmoetingsplek voor belangrijke kunstenaars uit New York en was tegelijkertijd een artistiek project. Zo nodigde Matta-Clark kunstenaars als John Cage en Robert Rauschenberg uit om maaltijden te bereiden (meestal oneetbaar) en hielp Andy Warhol mee met de afwas. De avantgardistische kunstenaarsbeweging van de jaren ’70 organiseerde er regelmatig performances, voorstellingen en andere artistieke events.